ساخت هسته ای چین خطر درگیری در آسیا را افزایش می دهد
این قبلاً یک مسابقه خطرناک بود: چین در برابر ایالات متحده، که هر کدام صدها میلیارد دلار برای موشکها، زیردریاییها، کشتیهای جنگی و کشتیها سرازیر میکردند و برای تسلط بر اقیانوس هند و اقیانوس آرام رقابت میکردند.
این نژاد اکنون می تواند هسته ای شود.
گزارش پنتاگون که در این ماه منتشر شد، تخمین میزند که چین میتواند تا سال 2027 به 700 کلاهک هستهای و تا سال 2030 به 1000 کلاهک هستهای دست پیدا کند - افزایش چشمگیری نسبت به تخمین سال گذشته مبنی بر دو برابر شدن حدود 200 کلاهک هستهای چین تنها در دهه آینده.
پنتاگون خاطرنشان کرد که سکوهای تحویل هسته ای و زیرساخت های پشتیبانی چین نشان می دهد که اکنون می تواند یک "سه گانه هسته ای" داشته باشد که قادر به پرتاب موشک از هوا، زمین و دریا است. چین همچنین میتواند به «موقعیت پرتاب هشدار» برود، به این معنی که در پاسخ به یک تهدید قریبالوقوع، موشکهایی آماده شلیک خواهد داشت، مشابه مواضع «هشدار بالا» که ایالات متحده و روسیه در زمین داشتند. جنگ سرد.
افزایش ناگهانی انرژی هسته ای به معنای تغییر استراتژی چین از موضع سنتی "بازدارندگی حداقلی" به موضعی است که از نظر تاکتیکی برای جنگ آماده است.
این تغییر در حالی رخ می دهد که تنش ها بین پکن و واشنگتن به دلیل گزارش اخیر چین در مورد آزمایش موشک مافوق صوت و اقدامات تهاجمی تر این کشور در دریای چین جنوبی و تایوان افزایش یافته است. پرزیدنت بایدن و شی جین پینگ، رهبر چین، این هفته در یک نشست سه ساعته با یکدیگر دیدار کردند، به این امید که خصومت و سوء ظن بین کشورهای خود را کاهش دهند.
بانی گلاسر، مدیر برنامه آسیایی در صندوق آلمانی مارشال در ایالات متحده، گفت: دور شدن از حداقل بازدارندگی «کاملاً برخلاف هر چیزی است که من تا به حال خواندهام یا با چینیها درباره نحوه تفکر آنها درباره سلاحهای هستهای صحبت کردهام». . «ایالات متحده و دستگاه های اطلاعاتی آن همیشه وقتی اشتباه می کنیم نگران هستند. و ما آشکارا این قطعه هسته ای را اشتباه گرفته ایم."
تجمع پکن به یک مسابقه تسلیحاتی خطرناک در منطقه هند و اقیانوس آرام کمک می کند. کارشناسان می گویند که این مانعی بر سر راه عدم تکثیر سلاح های هسته ای است که در طول دهه گذشته تسلیم شده بود و خطر درگیری را افزایش می دهد.
هانس کریستنسن، مدیر پروژه اطلاعات هستهای در فدراسیون دانشمندان آمریکایی یا FAS، گفت: «تصویر بزرگ این است که سلاحهای هستهای بسیار بیشتری در آمادگی بالا وجود خواهد داشت که در هر لحظه آماده شلیک هستند».
کریستنسن یکی از چندین کارشناس مستقلی بود که در اوایل سال جاری از طریق تصاویر ماهوارهای کشف کرد که چین در حال ساخت حداقل سه سیلو موشک هستهای جدید در بیابانهای سین کیانگ، گانسو و مغولستان داخلی است. کریستنسن در تحلیلی نوشت: این طراحی سیلو "مهمترین توسعه زرادخانه هسته ای چین تا کنون" است.
مشخص نیست که چین چگونه از سیلوهای جدید استفاده خواهد کرد یا هر موشک چند کلاهک حمل خواهد کرد. بر اساس گزارش FAS، چین علیرغم پیشرفت خود، بسیار از ایالات متحده و روسیه عقب است، هر کدام با حدود 4000 کلاهک و مجموعاً 91 درصد از کل کلاهک های هسته ای را در اختیار دارند.
به گفته کارشناسان، با این حال، رشد شگفت انگیز زرادخانه هسته ای چین نگران کننده است.
گلیزر گفت: «مردم عصبی هستند زیرا واقعاً نمیدانند پایان شی جین پینگ چیست، استراتژی او چیست و چگونه میتوانیم برخی اقدامات را برای درک یا کاهش خطر برای جلوگیری از درگیری اجرا کنیم.» و ما سابقه این را داریم که می دانیم وقتی یک بحران وجود دارد، چینی ها به تلفن پاسخ نمی دهند.
تحلیلگران می گویند که چین احتمالاً توانایی های هسته ای خود را برای دفاع از خود طراحی کرده است، زیرا ایالات متحده اتحادهای امنیتی خود را در سراسر جهان تقویت می کند. پکن همچنان می تواند گسترش خود را در حد "حداقل" مورد نیاز برای همگامی با تهدیدات درک شده ایالات متحده ببیند.
ژائو تانگ، یکی از همکاران ارشد برنامه سیاست هستهای در مرکز سیاست جهانی کارنگی چینگهوا در پکن، گفت: «احساس فزایندهای در سطح رهبری عالی وجود دارد». «این امکان وجود دارد که رهبران چین نگران این باشند که ایالات متحده یک کارزار جامع برای بیثبات کردن چین به راه انداخته است. برای مقابله با این خصومت سیاسی ادعایی، چین به بازدارندگی قویتری نیاز دارد.»
انباشت هسته ای می تواند ادامه چشم انداز شی در مورد یک "ارتش قوی" باشد - به طور خلاصه، یک قدرت بزرگ باید ارتش بزرگی داشته باشد. از زمان روی کار آمدن در سال 2012، او ساختار نیروهای مسلح چین را بازسازی کرد و ضربالاجلهایی را برای سالهای 2035 و 2049 تعیین کرد. طبق گزارش پنتاگون، چین حدود 975000 کارمند فعال دارد. ناوگان آن دارای 355 کشتی و زیردریایی است که بزرگترین - اگر نگوییم قدرتمندترین - ناوگان در جهان است.
در صورت حمله چین به تایوان، دموکراسی جزیرهای که پکن آن را استانی جدا شده میداند، تواناییهای هستهای گسترشیافته چین به عنوان یک عامل بازدارنده برای ایالات متحده و متحدانش از مداخله در نظر گرفته خواهد شد. وزیر دفاع تایوان ماه گذشته گفت که تنش های نظامی با چین "بدترین تنش در 40 سال اخیر" بوده است.
به گفته وزارت دفاع تایوان، پکن طی پنج روز در ماه اکتبر 150 هواپیمای نظامی را بر فراز منطقه شناسایی پدافند هوایی تایوان به پرواز درآورد. این تهاجمات در حالی تشدید شده است که تایوان روابط قوی تری با سایر کشورها ایجاد کرده است و از هیئت های قانونگذاران اروپایی و آمریکایی در این جزیره استقبال می کند و اذعان می کند که ارتش ایالات متحده در حال آموزش نیروهای تایوانی است.
دریاسالار فیلیپ دیویدسون، رئیس فرماندهی هند و اقیانوسیه نیروی دریایی ایالات متحده، در ماه مارس هشدار داد که چین ممکن است بر اساس گسترش سریع نظامی تایوان "طی شش سال آینده" به تایوان حمله کند.
او در نشست روز سهشنبه بایدن به بایدن گفت که چین «اتحاد مجدد مسالمتآمیز» را ترجیح میدهد و به دنبال درگیری با ایالات متحده نیست، اما هشدار داد که «نیروهای جداییطلب تایوان برای استقلال» و آمریکاییهایی که به آنها کمک کردند «با آتش بازی میکنند». او گفت که اگر آنها از خط قرمز عبور کنند، چین "اقدام قاطعی" انجام خواهد داد.
برخی از تحلیلگران حدس می زنند که چین می تواند با سیلوهای هسته ای جدید خود که در آن بسیاری از آنها را می سازد، اما فقط ده ها یا دو مورد از آنها را مسلح می کند، یک "پوسته بازی" انجام دهد. کریستنسن گفت که با توجه به ساخت و سازهای زیادی بعید به نظر می رسد. زمانی که کشورها این تعداد زیادی از امکانات را می سازند، تمایل دارند تا آنها را پر کنند.»
نوسازی نظامی چین امسال بار دیگر برجسته شد، زمانی که گزارش شد که در حال آزمایش یک موشک مافوق صوت با موتور هسته ای است که قبل از جدا شدن برای لغزش به سمت هدف خود به مدار موشک پرتاب می شود و پنج برابر سریعتر از سرعت صوت حرکت می کند. موشک های مافوق صوت در مسیر پایین تری نسبت به موشک های بالستیک سنتی حرکت می کنند و می توانند از سیستم های شناسایی موشک های راداری فرار کنند.
ژنرال مارک ای. میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش، آزمایش موشک مافوق صوت را "بسیار هشدار دهنده" و "بسیار نزدیک" به "لحظه اسپوتنیک" خواند. ایالات متحده همچنین در حال کار بر روی سلاح های مافوق صوت است، اما پنتاگون فاش نکرده است که آیا چین از این فناوری جلوتر است یا خیر.
وزارت خارجه چین آزمایش یک موشک مافوق صوت را تکذیب کرد. این وزارتخانه گزارش های مربوط به توسعه کلی هسته ای این کشور را تایید یا تکذیب نکرد.
چین در زمینه موشکهای دوربرد از ایالات متحده جلوتر است که بخشی از آن به دلیل توافق دوران جنگ سرد به نام پیمان نیروهای هستهای میانبرد (INF) است که ایالات متحده و روسیه را از داشتن موشکهایی با برد 500 تا محدود میکند. 5500 کیلومتر یا بیشتر 300 تا 3400 مایل. چین هزاران موشک از این قبیل را در سال های اخیر مستقر کرده و آنها را بر روی کشتی های جنگی و هواپیماها به عنوان بخشی از استراتژی متمرکز بر دفع حمله احتمالی ایالات متحده در دریا، قرار داده است.
هفته گذشته، شرکت ماهوارهای Maxar Technologies عکسهایی را منتشر کرد که نشان میداد چین مدلهایی از یک ناو هواپیمابر و ناوشکن نیروی دریایی آمریکا را در بیابانهای سین کیانگ ساخته است. موسسه نیروی دریایی ایالات متحده گفت که این مدل ها احتمالاً برای تمرینات هدفمند توسط ارتش آزادیبخش خلق استفاده شده است.
ایالات متحده از INF تحت دولت ترامپ در سال 2019 خارج شد و اکنون هزینه های زیادی را برای توسعه موشک هایی صرف می کند تا به طور خاص با چین که وزیر دفاع ایالات متحده لوید جی. آستین سوم «نه. چالش 1 سرعت."
ساخت این فناوری ها سال ها طول می کشد. در همین حال، ایالات متحده و چین در همان دهه ای هستند که تحلیلگران آن را «دهه خطرناک» می نامند که در آن چین می تواند فرصتی برای تصرف تایوان در حالی که دارای مزیت نظامی منطقه ای است، در حال کاهش باشد.
دولت بایدن به دنبال بازسازی اتحادهای آمریکا به عنوان راهی برای مقابله با قدرت نظامی رو به رشد چین است. گروه چهار متشکل از ایالات متحده، هند، استرالیا و ژاپن متعهد به دفاع از "منطقه آزاد و باز هند-اقیانوس آرام" است، در حالی که پیمان امنیتی جدید AUKUS بین ایالات متحده، بریتانیا و استرالیا وعده داده است که استرالیا را با انرژی هسته ای تامین کند. زیردریایی ها
این ایده این است که به چین نشان دهیم که جامعه بین المللی به صلح و ثبات متعهد است. گلیزر از صندوق مارشال آلمان گفت، اگر از زور استفاده کنید، آنها در حاشیه نخواهند نشست. "جهان علیه شما خواهد چرخید. شما بهای بسیار بالایی را پرداخت خواهید کرد.»
تلاش های بایدن باعث نگرانی پکن نیز شده است.
«توافق اخیر با AUKUS زنگ خطری است. ژائو گفت: «این ممکن است پکن را نگران کند که آب و هوا لزوماً به نفع چین نیست. چین ممکن است نتواند به مزیت نظامی خود ادامه دهد. بنابراین، اگر او از بسته شدن پنجره بترسد، پکن ممکن است فکر کند که مجبور به انجام کاری است... خطر درگیری نظامی بسیار جدی است.
هدف نشست بایدن و دریا کاهش تنش های دیپلماتیک و جلوگیری از درگیری تصادفی بود. برخلاف جنگ سرد، زمانی که ایالات متحده و اتحاد جماهیر شوروی تا حد زیادی از یکدیگر منزوی بودند، چین و ایالات متحده از طریق اقتصاد و منافع جهانی خود مانند مقابله با تغییرات آب و هوایی به هم مرتبط هستند. رویارویی نظامی به نفع هیچ یک از طرفین نیست.
شهادت های اولیه پس از اجلاس نشان داد که هیچ تغییری در دیدگاه های دو طرف و هیچ قصدی برای اجازه دادن به انباشت سلاح وجود ندارد. اما روز سهشنبه، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی ایالات متحده، به حضار در مؤسسه بروکینگز در واشنگتن گفت که بایدن و شی توافق کردهاند که درباره موضوع هستهای گفتگوهای «ثبات استراتژیک» داشته باشند. وی تاریخ و فرمت مذاکرات را مشخص نکرد.
ژائو گفت وقتی اصطکاک بین آنها اساساً ایدئولوژیک باشد بعید است پکن و واشنگتن اعتمادسازی کنند. «اگر آنها نتوانند در مورد مسائلی مانند وجود ارزشهای اساسی جهانی بحثی صادقانه و صریح داشته باشند، نمیدانم چگونه میتوانند تقابل ایدئولوژیک خود را کاهش دهند و تنشها را از بین ببرند.
برخی از تحلیلگران این ایده را رد می کنند که چین و ایالات متحده در حال لغزش به سمت جنگ سرد هستند. اما کریستنسن تشابهاتی را می بیند. او گفت: یک طرف سرعت میگیرد، طرف دیگر پاسخ میدهد و "ناگهان شما در این پویایی قرار میگیرید که در آن همه به یکدیگر واکنش نشان میدهند." «به نظر نمی رسد یک برنامه جامع سیاسی وجود داشته باشد. این تا حد زیادی جایی است که ما اکنون دوباره هستیم.»
[ad_2]